Ontdek mijn reizen

Ook in Spanje hebben we te maken met seizoenen. Ieder seizoen en alle bomen en planten hebben hun eigen bloei- en oogstperiode. Zo staan in februari de amandelbomen in bloei waardoor de vallei bedekt wordt met een wit/roze sluier, terwijl in september de druiven worden geoogst en behandeld om te worden gedroogd tot rozijnen. In mei is de oogst van de “nisperos” en in november is het oogstseizoen van de sinaasappels rondom Valencia. Ik pas mijn reizen aan op deze seizoenen zodat ik jou het mooiste uit de streek kan laten zien.

Tijdens mijn reizen probeer ik me zoveel mogelijk aan te passen aan het Spaanse tempo. Dit betekent dat we de tijd nemen om rustig te genieten van alles wat we op een dag doen. Kortom een relaxte en ontspannen sfeer voor iedereen. We starten de dag gezamenlijk met een ontbijt rond 9.00 uur. Daarna gaan we op pad om vervolgens in de middag terug te keren naar onze standplaats waar eenieder vervolgens de tijd heeft om nog even lekker te ontspannen voordat de avond valt. Voor de maaltijden houd ik ook een beetje de Spaanse tijden aan. De lunch zal rond 14.00 uur zijn en na 20.00 uur het diner. Dit heeft vooral te maken met het feit dat als je in Spaanse restaurants wilt eten je er vaak niet eerder terecht kunt. Tussendoor is er natuurlijk altijd tijd voor een lekker hapje en drankje op een gezellig terrasje.

De reizen worden volledig georganiseerd en begeleid door mij. Van het boeken van de vlucht, het hotel en het vervoer in Spanje, waarbij ik zelf de chauffeur ben, tot het verzorgen van de excursies en het bespreken van restaurants. Mocht u onverhoopt een arts of politie nodig heeft tijdens de reis zal ik u uiteraard bijstaan als tolk. Inbegrepen maaltijden verschillen per reis mede als de eventuele kosten voor excursies. Over het algemeen zijn er geen of weinig entree kosten voor de excursies. Deze informatie vind je in het reisschema van de door jou gekozen reis. Bij de keuze voor een hotel staat hygiëne bij mij hoog in het vaandel.

Ik heb een volledig verzorgde 4-daagse reis in en om Xàbia/Jávea gemaakt. De reis begon met een hartelijk welkom op Eindhoven Airport. Waarna we naar een leuk hotelletje gingen in Jávea. Van daaruit hebben we verschillende excursies gemaakt om kennis te maken met Spanje. We hebben veel gezien van de omgeving en natuurlijk mogen proeven van de echte Spaanse gerechten. Kortom een fantastische ervaring rijker. Een echte aanrader om ook eens te beleven! Van mij krijg je voor deze reis een 10+. — Jacqueline de Brouwer