Petra

Mijn naam is Petra, 47 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 dochters. Mijn oudste dochter woont inmiddels in Spanje en zodra mijn 2 andere dochters uitgevlogen zijn wil ik een B&B gaan openen in Spanje. Daarnaast ga ik excursies organiseren om mijn gasten het authentieke Spanje te laten ontdekken. Met dit laatste ben ik alvast gestart door het organiseren van volledig verzorgde groepsreizen voor kleine groepjes van maximaal 8 personen.

Mijn liefde voor Spanje is al in mijn jeugd ontstaan tijdens onze kampeervakanties aan de Costa Brava. Het land, het klimaat, de taal en de mensen hebben mijn hart veroverd. Ik zeg wel eens dat ik in een vorig leven Spaanse was, zo sterk voel ik me verbonden met Spanje!
Tijdens mijn MBO opleiding Toerisme en Recreatie ben ik dan ook uiteraard Spaans gaan leren. De kennis van de Spaanse taal helpt mij nu om het echte Spanje te ontdekken. Tijdens mijn ontdekkingstochten bezoek ik steden en kleine dorpjes, musea en “fiëstas”. De mooiste en interessantste dingen stop ik in mijn reizen om jou het echte Spanje te laten ontdekken en proeven.

De laatste jaren heb ik de Costa Brava verruild voor de Costa Blanca en dan vooral het minder toeristische gedeelte. Deze regio heeft naast een prachtige natuur ook een rijke (agri)cultuur en historie.
Met mijn reizen wil ik jou het authentieke Spanje laten ontdekken en proeven! Ik ben jouw reisleider, gids en chauffeur in één vanaf Eindhoven Airport tot aan Eindhoven Airport. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten op één van mijn reizen.

Groetjes Petra

Petra is een Nederlandse reisleidster met Spaans bloed. Ze laat je meer zien en beleven dan je ogen kunnen zien. Je ziet Spanje zoals Spanje is, je proeft en beleeft Spanje op zijn Spaans en op zijn Nederlands gezegd… “je ziet en proeft veel voor weinig” — Anita Merks