Petra

Mijn naam is Petra, 51 jaar oud, weduwe en moeder van 3 dochters. Mijn oudste dochter woont al 6 jaar in Spanje en het liefst zou ik een B&B beginnen in die omgeving maar door omstandigheden is die droom in duigen gevallen. In 2018 ben ik gestart met het organiseren van volledig verzorgde groepsreizen voor kleine groepjes van maximaal 8 personen. Tijdens de coronapandemie heeft het even stilgelegen maar in oktober 2022, toen alle restricties er af waren heb ik deze hobby weer opgepakt.

Mijn liefde voor Spanje is al in mijn jeugd ontstaan tijdens onze kampeervakanties aan de Costa Brava. Het land, het klimaat, de taal en de mensen hebben mijn hart veroverd. Ik zeg wel eens dat ik in een vorig leven Spaanse was, zo sterk voel ik me verbonden met Spanje!
Tijdens mijn MBO opleiding Toerisme en Recreatie ben ik dan ook uiteraard Spaans gaan leren. De kennis van de Spaanse taal helpt mij nu om het echte Spanje te ontdekken. Tijdens mijn ontdekkingstochten bezoek ik steden en kleine dorpjes, musea en “fiëstas”. De mooiste en interessantste dingen stop ik in mijn reizen om jou het echte Spanje te laten ontdekken en proeven.

De laatste jaren heb ik de Costa Brava verruild voor de Costa Blanca en dan vooral het minder toeristische gedeelte. Deze regio heeft naast een prachtige natuur ook een rijke (agri)cultuur en historie.
Met mijn reizen wil ik jou het authentieke Spanje laten ontdekken en proeven! Ik ben jouw reisleider, gids en chauffeur in één vanaf Eindhoven Airport tot aan Eindhoven Airport. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten op één van mijn reizen.

Groetjes Petra

Petra is een Nederlandse reisleidster met Spaans bloed. Ze laat je meer zien en beleven dan je ogen kunnen zien. Je ziet Spanje zoals Spanje is, je proeft en beleeft Spanje op zijn Spaans en op zijn Nederlands gezegd… “je ziet en proeft veel voor weinig” — Anita Merks