April

Altea en de oogst van de níspero

April en mei zijn mooie maanden om de natuur rondom Altea te ontdekken. In het binnenland vind je hier, een in Nederland onbekende fruitsoort, de níspero. Bijzonder jammer want het zoete vruchtje, dat een beetje op een abrikoos lijkt, is erg lekker. In deze omgeving van Spanje maken ze allerlei lekkere producten en gerechten van deze vruchten. April en mei zijn de oogstmaanden dus perfect om daar een kijkje te nemen en naast alle producten die van de níspero gemaakt worden deze ook vers te kunnen proeven.

Naast de níspero boomgaarden vind je in het binnenland een prachtig stuk natuur met een stuwmeer en watervallen die we zeker gaan bezoeken. Verder bezoeken we een prachtig oud dorpje met een kasteelruïne waar we een prachtig uitzicht hebben over het stuwmeer.

Onze standplaats is Altea. Deze kustplaats heeft een prachtig oud centrum met hoofdzakelijk witte huisjes en smalle straatjes. Daarnaast heeft Altea een gezellige boulevard waar je ’s avonds heerlijk kunt flaneren en genieten van een diner met uitzicht op zee.

Enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem contact met mij op en ontvang binnen 24 uur een uitgebreide omschrijving met data en kosten in je mailbox.