Februari

Schouwspel van de amandelbloesem

Februari is de maand waarin de amandelbomen in bloei staan. Het Vall de Pop is dan bedekt met een wit/roze sluier van amandelbloesem. Tijdens deze reis zullen we in deze vallei meerdere dorpjes bezoeken waarbij er onderweg meerdere momenten zullen zijn waarop je prachtige foto’s kunt maken van dit schouwspel.

Naast de amandelteelt worden er in dit gebied ook veel druiven verbouwd. Van deze druiven wordt er naast wijn ook een likeurtje gemaakt wat hier in de streek als afsluiter van een maaltijd wordt gedronken. Dit likeurtje heet “mistela”. In de dorpjes maken we wandelingen langs interessante plaatsen en gebouwen en bezoeken we o.a. een wijnbodega waar je naast de wijn ook de mistela kunt proeven. Tussendoor genieten we op gezellige terrassen en pleintjes van heerlijke Spaanse gerechten. Ook bezoeken we de markt in Jesus Pobre. Dit is een bijzondere markt waar men lokale huisgemaakte producten verkoopt. Rondom de markt staan overal tafels en stoelen waar men gezamenlijk kan genieten van al het lekkers wat er verkocht wordt.

Het Vall de Pop ligt in het achterland van onze standplaats Javéa. Deze bijzondere kustplaats heeft maar liefst 3 centrums. Naast het historisch centrum vind je er aan de kust de oude visserswijk met zijn knusse restaurantjes en even verderop een mooie baai met een  gezellige boulevard met moderne restaurants, bars en winkeltjes en een prachtig zandstrand. Tijdens onze reis zal ik jullie meenemen naar alle mooie plekjes van deze prachtige plaats.

Enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem contact met mij op en ontvang binnen 24 uur een uitgebreide omschrijving met data en kosten in je mailbox.