September

Reis naar de oorsprong van de rozijnen

Deze reis staat in het teken van de traditionele druivenoogst in de streek. Het achterland van onze standplaats Javéa staat bekend om de amandel- en druiventeelt. Van de druiven wordt niet alleen wijn gemaakt maar in dit gebied worden ook druiven verbouwd die gedroogd worden tot rozijnen. Het merk “Sultana” is ontstaan in de 19e eeuw in Javéa.

Tijdens deze reis bezoeken we diverse plaatsen die een belangrijke rol spelen en/of hebben gespeeld in de agricultuur van deze omgeving. Zo bezoeken we een traditionele rozijnenboerderij “riurau” waar we een demonstratie zullen bijwonen van het traditionele rozijnenproces en alles wat daarbij hoort. Riuraus zijn typische gebouwen die je in het landschap regelmatig tegenkomt. Ook bezoeken we een riurau in Jesus Pobre waar wekelijks een bijzondere markt wordt georganiseerd waar men lokale huisgemaakte producten verkoopt. Rondom de riurau staan overal tafels en stoelen waar men gezamenlijk kan genieten van al het lekkers wat er verkocht wordt.

We verblijven in het gezellige Javéa. Deze bijzondere kustplaats heeft maar liefst 3 centrums. Naast het historisch centrum vind je er aan de kust de oude visserswijk met zijn knusse restaurantjes en even verderop een mooi baai met een  gezellige boulevard met moderne restaurants, bars en winkeltjes en een prachtig zandstrand. Tijdens onze reis zal ik jullie meenemen naar alle mooie plekjes van deze prachtige plaats.

Enthousiast geworden en wil je meer weten? Neem contact met mij op en ontvang binnen 24 uur een uitgebreide omschrijving met data en kosten in je mailbox.